Isteni kuglóf
Nem vagyok nagy kuglóf rajongó. Gyerekkoromban előfordult a menzai étkezésben, de nem nyerte el tetszésemet. Mindig egy száraz sütemény ugrik be, ha rágondolok.
Pinteresten böngészve akadtam ennek a csudajó receptre. Talán azért is ragadott meg annyira, mert szeretem a citromos túrós süteményeket. Így bátorkodtam elkészíteni.
Leírom a receptjét.
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 1 csipet só
- 25 dkg tehéntúró
- 16 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1. Sütő bekapcsolása (Akit érdekel 180 fok. Számomra ez azért lényegtelen információ, mert a sütőnkön két fokozat van, és amúgy is egyenetlenül süt).
2. A margarint szobahőmérsékletre temperáljuk (könnyen kezelhető állagú legyen), de ne olvasszuk fel teljesen.
3. Hozzáadjuk a sót, cukrot, túrót, majd összekeverjük a gépi habverővel.
4. Hozzákeverjük a tojásokat, majd lisztet a sütőporral.
5. Kuglóf formába eloszlatjuk a tésztát. (Formától függ, de egy vajazás sosem árthat a formának.)
6. Addig sütjük a kuglófot, ami át nem megy a tűpróbán. Körülbelül 50 perc.
7. Néhány perc várakozás után a süteményt kiborítjuk egy tányérra, míg forró.
8. Porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Próbáljátok ki! Megéri!