Újítgatás a kis otthonunkban

Azon kapom magam, hogy alig van időm blogot írni. A levelezőtársam is szóvá tette, hogy január óta nem írtam neki levelet és igaza van, egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy írjak. Vagy azt érzem, hogy nincs miről beszélnem, vagy azt hogy nincs időm. Próbálom megtalálni az arany középutat, de most nem megy. Kissé hanyag lettem, ahogy érzem. 

Öcsém 1 hónapot volt itthon. Haza is hozta kinti dolgait, jó nagy "felfordulást" csinálva (persze, csak pozitív értelemben). Éppenséggel ki kellett találnunk mit hova rakjunk és valahogy se eleje, se vége nem volt a pakolásnak. Még most is, hogy újra visszament Németországba, van mit pakolni. Ő beköltözött nővérem szobájába, vett egy szekrényt, a dolgok nagy része odakerült. Már csak nővérem dolgait kellett elhelyezni. Kemény menet, amikor mindenki csak "lerakó" helynek használja a lakást. Nővérem és öcsém is itt hagyja a dolgait. Anyám bár máshol lakik, minden itt van; elsősorban azért, mert a pasijánál sem férne el, másik pedig ez egy biztosíték, hogy a lakás mindig itt lesz. Vagy nem is tudom, ez kicsit fura nekem. Hazajön havonta jobb esetben egyszer, felületes beszélgetés. Persze imádom, hisz az anyukám, de a viszonyunk csak megmaradt ennél a felületességnél.

Na kicsit elkanyarodtam a témától. Szóval pakolászunk, rendezgetjük a lakást. Amíg öcsi itthon volt a konyhában rendszereztük a dolgokat, tegnap pedig a nappalin volt a sor. Az a probléma vele, hogy egy kertes ház bútorait kell elhelyezni úgy, hogy ne legyen zsúfolt. Vagyis a bútorok mérete nem éppen ebbe a lakásba való. Azzal pedig lassan 5 év alatt senki nem akart foglalkozni, hogy eladjuk és vegyünk egy jobban a szobákba passzoló bútort. Mi lassan 3 éve lakunk újra itthon, albérlet helyett, de nem tudjuk meddig leszünk itt, így nem is szeretnénk azért túl sok pénzt beleölni olyanba, amit esetleg utána nem vihetünk el. 

Már tavaly nyáron elkezdtük belátni, hogy viszont kell felújításra spórolnunk, így egy havi fix összeggel, mindenki beszáll, és a nyáron talán eljutunk a csempézésig, az a következő fontos tényező. Közben a mosógép is néha rakoncátlankodik, a konyhabútorra is ráférne egy kis újítgatás. Szóval lenne mit csinálni és csináljuk is folyamatosan. Most a nappali volt, elhúztuk a bútorokat és átrendezgettük, most úgy néz ki nagyon is sok hely van abban a szobában. Talán a következő.....hmmm....nem is tudom mi lesz. Most láttam kis helyek kihasználására ötleteket, melyeket meg is mutatok.

Nálunk a Wc-ben nagyon vékonyak a falak, ezért ha nem muszáj nem fúrunk. Így ez a kis szekrény nagyon szuper lenne oda. Továbbá vannak azok a zuhanyfüggöny rudak, amelyek rugalmasan beállíthatóak két fal közé és maguktól ott maradnak fúrás nélkül. Azokon meg tisztítószereket lehetne tárolni, persze előbb utána kell néznem a teherbírásuknak.

A másik ötlet, ami nagyon elnyerte tetszésemet az az erkélyre lenne ideális. Instagram linken osztom meg veletek: Itt.

Ha vannak még ilyen praktikus ötleteitek, nyugodtan osszátok meg velem!